Skip to content

Från 1:e förlorare till en pallplats…


MARSTRAND SWIMRUN

Så var det äntligen dag igen för att få njuta mjölksyra och fantastiska vyer på Marstrand.

Förra årets succé i mixedklassen med en 2:a plats och en total 3:e plats så låg det självklart en viss press i luften ”man vill ju inte vara sämre” doc svårt att vara bättre då tävligen på Marstrand har dubblerats till 2017 och startlistan visade upp några riktigt stora namn i Swimrun sammanhang.

Robban och jag har haft en okey swimrun säsong, debuten på ÖtillÖUtö var blek men lärorik, Borås Swimrun visade vi framfötterna men räckte inte hela vägen fram till pallen, Öloppet hade vi en härlig dag men kände oss oroliga vid de tekniska löpningarna, stor vricknings risk, vi klarade oss och putsade vår placering i herrklassen något jämfört med 2016, så vad skulle säsongs finalen på Marstrand tillsamman som herrlag innebär?

Årets Marstrand Swimrun  hade ändrats något till vår nackdel, mer simning och dessvärre (även om det var roligt och coolt) skulle vi starta med simning, jag hade planerat att sätta guldkant på loppet även i år genom att starta de första 600m löpning i 3:30 fart…nu skulle vi simma samma sträcka istället och dessutom hoppa från ”Lasse-Maja” mitt i farleden.

Starten gick och vi hoppade i och började veva för fulla varv…om jag inte kan sprinta löpandes så kan man alltid försöka sprinta i vattnet, väl uppe efter första simmat hade vi tappat några värdefulla sekunder på delefinerna men inget som oroade oss, vi blir ju oftast starkast efter 2 timmar.

Löpningen efter första simmet på Marstrand är nog en av de häftigaste man kan vara med om, klippor, revor, branter, stup smala klyftor där långa personer riskerar att fastna för resten av deras liv, väl framme vid andra simmat är det ett hopp på 4m här gäller det att vara synkade… bilden nedan får tala för sig själv


vi känner att de första simningarna och de snabba löpningarna gör sig helt rätt vi plockar snabbt förlorade positioner och springer förbi kända och okända swimrunners, snart är det dags att dra sig över mot Klåverön som är den längsta simningen följt av den längsta löpningen, det är rätt stökigt i vattnet över till Klåverön men jag har inga bekymmer som styrman och dragare att håll helt rätt navigering över, vi plockar in en helt del tid på 3 lag som låg ganska långt ut i vattnet när vi startade simningen mot Klåverön.

Längsta löpningen ska också bli den snabbaste, något kyld efter simningen sätter vi fart, vi har några lag inom sikte och jag kikar på klockan och ser att vi trampar i väg i stadiga 4min/km återigen passerar vi kända lag däribland min swimrunpartner från förra året som försöker lägga sig i rygg på oss, gick så där…för dom alltså 😉


Efter lite märkliga simningar på Klåverön är vi tillbaks mot simningen till Marstrandsön, de blåser och vågorna slår in på min andningssida men det är bara att borra ned huvudet och sikta in sig på strandverken, vi simmar ikapp ytterligare lag med bland annat en av sveriges lovande triathleter i sprint, detta känns helt rätt, väl över så är det bara ett varv kvar på marstrandsön med löpning upp till Marstrandsfätsning, uppförsbacken ditt är krävande men jag ropar bara till Robban att bit i vi är snart uppe, här hängde vi av ytterligare ett lag…sedan börjar en öde löpning, vi ser ingen framför ingen bakom oss, hoppet ned för stupet kommer igen precis som på första varvet, vi är fortfarande ensamma dock ser vi att de är två lag framför som kliver upp från simningen vi ska påbörja efter hoppet, när vi kommer upp på andra sidan så ser vi att det är ett lag bakom som precis ska hoppa i…det är väldigt utdraget och vi inser att det blir svårt att ta position framåt men vill förstås inte släppa fram de som kommer bakom oss.
Inför de lilla korta simningen i ”pölen” ser vi hur de två lagen som vi hade framför oss väljer att springa runt istället för att simma, vi ropar till dem, de stannar upp men fortsätter sedan att springa, vi simmar snabbt över och inser att det kanske finns en liten möjlighet att gå ikapp dem ändå, när vi hoppar i den sista simningen ser vi två lag liggandes ganska långt ut i vattnet, vi simmar som aldrig förr, när vi kommer fram till strandverken har de redan klivit upp, vi börjar springa extra slingan och helt plötsligt dyker ett av lagen upp, sedan ser vi helt plötsligt laget som vi simmade förbi på vägen till Marstrandsön från Klåverön, vi springer ganska fort och kommer i kapp den i princip på den lila kullen innan vi viker ned vänster för målgång, vi är nu precis bakom dem och jag går ut till höger och börjar sprinta….det gör de också, 100m sprint och det skiljer endast någon bråkdels hundradel mellan oss…vi är dock mycket förbryllade ”hur och vart kom de ikapp oss? och vart passerade de oss?….

Vi går i mål som 4:e herrlag eller som många skulle uttrycka det, första förlorande lag….vi ska senare 2 dagar efter åt få upprättelse då laget som kom 5:a lämnar in en protest mot 3:orna som får tidstillägg, Robban och jag till döms placering 3 vilket känns riktigt bra.


MArstrand Swimrun  –  var säsongen sista swimruntävling för oss båda ….summerar vi säsongen så började vi mediokert och avslutade på topp, vad händer säsongen 2018…ja det får vi se, kan bli hur galet som helst….nu kryper vi in i Valhalla och jagar mjölksyra trösklar och har det gött 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.