Skip to content

Öloppet 2017: mötet med vår nya coach och en stabil insats

Foto: Jakob Edholm

In i det sista var vi osäkra på om vi skulle köra Öloppet 2017. Fortfarande lite bittra över vår felspringning och missade pallplats 2016. Samtidigt: banan passar oss bra. Och så värst bittra är vi nog inte. Jag var i Schweiz veckan innan. Några dagar innan start skickar Anna ett meddelande: jag har anmält oss. OK vi kör.

Som vanligt hade Sportlala-Magnus styrt upp Öloppetcamp på Styrsö. Köttfärssås och spagetti och rödbetsjuice. Efter haveriet på Rockman funderade jag på om det var dags att sluta med rödbetsjuice, funkar ju uppenbarligen inte. Men gillar rutiner. Rödbetsjuice smakar tävling! Stämningen uppsluppen men allvarlig. ”Aha, ni gör sådär”. ”Den där dräkten, är den snabb?”, ”Dom här skorna har bäst grepp”, ”Resorb, har någon resorb?”.

En god natts sömn. Promenad till start. Träffar många swimrunkompisar. Flera från träningsgruppen på Crawlkurser är där. Alltid kul att tävla mot varandra efter ännu en vinter i bassängen ihop. Micke Zantelid och Robban Wallerbert står och snackar med David Svensson som är ny coach på Crawlkurser.com. Kul att hälsa! Gammal triathlonlegend. Ska bli spännande att se hur han kan bidra till att utveckla vår simning. Nu får ni visa vad ni går för, säger han. Vi tog honom på orden…

Foto: Jakob Edholm

Som vanligt full galopp från start till den första och längsta simningen. Får dålig position. Folk simmar hur som helst, på under och över varandra. Vi trummar på, ingen idé att stressa upp sig. I land snabb växling. Vi springer om många lag. Skönt med ett kort lopp. Här behöver vi inte spara på några krafter. Pulsen hög men skenar inte. Inte som på Rockman. Brännö, Galterö, Vargö går snabbt och ganska lätt. Vi förstår att vi ligger femma. Hanna och Johan i Happy Swimrun precis framför oss. Vi tar dem i terrängen, de springer förbi oss så snart det blir platt. På simningarna går vi i först medan de sätter på sina monsterfenor, för att sedan simma om oss i fenfart. Om det är något jag och Anna har blivit bra på så är det växlingar. På såna här kortare lopp kör vi utan dolme och kan därför växla helt sömnlöst. Grym känsla och flow. Undra om Johans ben kommer hålla hela loppet, säger jag till Anna efter simningen till Känsö. Vi får väl se, svarar hon…

Foto: Jakob Edholm

Vem är det som simmar med genomskinliga dasslock på händerna? David Svensson och hans lagkamrat fullkomligt plöjer förbi oss i vattnet. Svallvågorna trycker oss halvvägs till Danmark, typ. Coolt! Såna paddlar vill jag också ha! Men ändå mer den farten. Det är en drömdag i Göteborgs södra skärgård. Och jag ser fram emot höstens bassängsimning. Hur kunde det bli så?

Foto: Jakob Edholm

Helt plötsligt befinner vi oss på Vrångö och 7 km löpningen. Ett mixlag har brutit. Hanna och Johan precis framför oss. Vi har känning på pallen i ett riktigt starkt startfält. Vi skojar med varandra att hur det än går känns det bra att stressa Hanna och Johan. Men på Vrångö går det lite för långsamt. Vill hålla sub 4.30 – tempo, men klockan visar mest 4.40 eller 4.45. Vi koncentrerar oss stenhårt på att inte missa svängen tillbaka till vattnet. Stor skylt. Gott att se att tävlingsledningen förbättrat markeringen från förra året.

Foto: Jakob Edholm

Tillbaka på Styrsö och den nya delen av banan. Riktigt stökig terräng. Här har vi chansen ett avancera till pall. Vi kommer inte ikapp… men man kan konstatera att vi lyckades stressa Johan och Hanna till den grad att… läs deras egen berättelse här: länk

I mål på 4:37. Fjärde plats. 2 minuter från pall, och 2 minuter före vår nya coach. Han sa ju att vi skulle visa vad vi går för!

Så glada för alla fina prestationer av kompisarna i Crawlkurser. Trevlig kväll och avrundning hos Magnus. Sjöodjuren får ta över vandringspriset för årets klantigaste grej. Jag och Anna de enda i sällskapet som inte kommit på pall. Men just den här kvällen spelade det faktiskt ingen roll…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.