Skip to content

Träning och TRÄNING!

Tre fredagar i rad nu har vi konstaterat att det finns träning och så finns det TRÄNING! Låt mig förklara detta…

Varje fredag hela vintern har vi kört morgonträning i Valhallabadet mellan 6.40 och 8.00. Det är hård träning, det är svettigt, det är köttigt, det är ofta ganska hårt, det är otroligt roligt och härlig gemenskap med en underbar grupp av träningskompisar och hela tiden med coach Peter  i öronen som läser mellantider och talar om för oss när det går för långsamt:) Det är helt otroligt roligt och när man går däifrån med den där speciella trötthetskänslan i kroppen så känns det verkligen bra! Det är träning man gör för att bli bättre, för att simma snabbare, för att uppnå sina tävlingsmål.

Billdal 160603-0002

MEN nu har vi alltså flera veckor i rad, efter genomförda morgonpass, konstaterat att det även finns TRÄNING! Den ger säkert lika mycket när det gäller att bli bättre och att förbättra sina tider, men det är också ren njutning. Det är livskvalitet, det är en fantastisk gemenskap med de träningskompisar som betyder så mycket för att träningen ska vara positiv och rolig. Det är simning i havet bland tång och så mycket maneter så att det ibland känns lite trögt att simma. Det är hala klippor, döda svanar, fastna i lera, och havsvatten som ibland är så kallt att det blir svårt att andas. Men det är också en naturupplevelse och klart vackert vatten bland simmande sälar och en glädje som får hela kroppen att sjunga ”oh boy, vilket vackert väder!”.

Jag tror att Johan sammanfattade det ganska bra i fredags där ute vid havet när han sa att alla de hårda träningspassen över vintern… De är ju egentligen till för att man ska kunna, orka, vilja och våga göra det här, att ge sig ut på långsimning i havet bara för att det är så himla bra!!!

Billdal 160603-0001

//Thomas

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.