Skip to content

Säsongspremiär – less then a week…

Sista bassängpasset avklarat nu väntar en trång våtdräkt och rädslan för att känna sig som en kork, tänk om jag inte ens får ned armarna i vattnet, tänk om draget som jag jobbat så hårt på i bassängen på Valhalla försvinner i våtdräkten tänk tänk…..

Den härliga känslan av glädje men samtidigt sorg/vemod, nu ska det vara gjort nu finns det ingen återvändo det som väntar är skön harmonisk cirkulationsträning/aktivitet för det blir inte bättre än så här, men det kan bli sämre, så för allt i världen ”våga vila Zantos våga….”

 

3D-Rest-Isolated-dreamstime_xxl_2496300.png

(bild från www.apologeticspress.org)

Att vara målmedveten är viktigt för mig, vet jag inte varför jag tränar blir det lätt att träningen inte blir av. Jag är målmedveten och jag planerar min träning och tävlingssäsong utifrån hur min vardag, jobb och familj det innebär som så många andra att det kanske inte följer till punkt och pricka alla träningsprogram som finns på nätet (visst jag har googlat till mig viss kunskap), jag har testat och samlat på mig viss erfarenhet och jag har för egen vinning även utbildat mig till ”personlig träning” (jag är min egna PT)

Mitt träningsår har egentligen inget tydligt start eller stopp men synar man min träningsdagbok så kan man se när jag ökar träningen och när jag drar ned samt periodisering, specificering dock sker alltid detta med förbehåll för familj, jobb och vardagspyssel.

2015 gjorde jag en tidig säsongsdebut med att genomföra Ironman Mallorca 70.3 (70.3 står för antalet miles den totala sträckan är, Amerikaner ni vet ….) tävlingen går redan i början av maj och jag hade dragit igång försäsongs träningen mycket bra fick hålla mig skadefri trots vissa veckor upp emot 20 timmars träning (inte mycket för ett proffs men en hel del för en 2 barnsfar som arbetar heltid), väl på Mallorca gick tävlingen fantastiskt (kommer troligtvis ett blogginlägg om den tävlingen senare).

Efter genomförd tävling på Mallorca 2015 bestämde jag mig att köra även 2016 med fokus på att förbättra min 38 placering i min åldersklass, anmälan skickades in så snart det var möjligt.

703mallorca%20%202015%20cover%20scenic1
(Picture from http://eu.ironman.com)

Mallorca passar bra på våren för en tidig familjesemester och då allt ligger inom krypavstånd från hotellet (ja man springer faktiskt både på framsidan och baksidan av hotellet samt simmar framför, endast cyklingen är ut från badorten)

Nu så är det dags, det är 2016 och IRONMAN Mallorca 70.3 går av stapeln om ”less then a week…”

Ironman 70.3 Mallorca(Picture from http://eu.ironman.com)

Jag tycker det är skönt att komma igång med triathlontävlandet tidigt på säsongen, det passar mig, jag håller motivationen uppe med träningen så mycket bättre då, inför 2016 så gjorde jag några mindre justeringar:

  • min basträningssäsong startade tidigare och med en jämn progression vecka för vecka
  • Mer fokus på simning (har har jag Peter på Crawlkurser att tacka för hans engagemang)
  • Mindre tid på cykling mer kvalite på de passen som blev av
  • Mer styrketräning (tung benstyrka)
  • Mindre löpning, den löpning som blivit av har varit kortare och hårdare eller längre och lugnare
  • dessutom några hemliga detaljer som jag testat, funkar de så kommer jag att avslöja vad 🙂 , annars kommer jag aldrig att erkänna
 13im703mallorca%20swim%201600
(Picture from http://eu.ironman.com)

När tävlar i Sverige och kanske på orten där man bor så är allt mycket lättare, man packar med allt som har med triathlon att göra 🙂 när man reser iväg kommer flera dilemman som man måste ta ställning till.

Vad packar man när det finns både vikt och platsbegräsning?
tempocykel, extra däck, slang, kolsyrepatroner, pump, verktyg, flaskor, tempohjälm, visir, windfree, cykeldator, våtdräkt (2stycken), simglasögon (minst 2 par) badmössor, löpskor (minst 2 par) triathlondräkten (en hel och en delad), armvärmare, kompressionsvadskydd, löpkeps, löpglasögon, strumpor, gel, sportdryck, bars….ja just det dessutom behövs allt där det man kan tänkas behöva för de andra 6 dagarna av semestern, kan garantera er att man blir proffs på att stuva i bagage och inget onödigt följer med (jag brukar alltid packa de sista när familjen gått å långt sig kvällen innan, mest för att bespara barnen en uppsjö av olika fula ord 🙂image1.JPG

För ett par år sedan fick jag en Ironman väska där man på insidan hade angivit vad man bör ta med sig för en IRONMAN för den som lätt drar på sig tävlingsdarr rekommenderar jag att använda checklistan 🙂

I morgon drar jag å familjen mot ”Mallis” jag återkommer med nya inlägg därifrån.

Ps! på nätterna drömmer jag förnärvarande mycket märkliga drömmar 🙂

/ Zantelid

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.