Skip to content

Äntligen måndag

Vissa saker har oförtjänt dåligt rykte. En av dessa är måndagar och då inte minst måndagmorgnar. Man hör många som klagar och gnäller om måndag morgon. Men jag tror att det mesta här i livet inte blir så värst mycket bättre än vad man gör det till. Detta gäller även måndagar och måndag morgon i allra högsta grad.

Om du bestämmer dig för att måndag morgon är värsta tiden på hela veckan och inte har något positivt att ge, så kommer det antagligen att bli så. Om du däremot skaffar dig en god vana och ser till att starta upp veckan med att göra något du verkligen tycker om… något som får dig att må bra… något som du längtar till… Då kommer måndagsmorgonen att vara något du ser fram emot. Så fungerar det i varje fall för mig.

Min goda måndagmorgonvana är att simma med crawlkurser.com i Valhallabadet. Den får mig att tänka på måndag morgon med glädje, det är ju starten på en ny skön vecka. Det börjar ungefär 6.45 när vi simmare i gruppen börjar droppa in och coach Peter gör entré. Det är ganska lugnt och tyst i simhallen vid den tiden, några i gruppen är lite trötta när de dyker upp, men alla är där för att simma ännu ett skönt måndagmorgonpass! Det finns tid för lite småprat medan Peter gör iordning utrustningen för dagen och går igenom dagens pass. Klockan 7.00 prick hoppar vi i vattnet för insimning. Sedan kör vi till kl 8, vilket brukar innebära mellan 2500 och 3000 m i ett ganska högt tempo.

pic_176676200

Jag bara älskar att ligga och jaga tider. Simma nästa 50:a eller hundring och försöka pressa tiden lite till jämfört med den förra. Höra Peters röst i öronen när han säger tiderna och tänka att ”lite snabbare ska det väl gå att simma”. Jag älskar känslan att gå upp ur bassängen med den där sköna trötta känslan i kroppen. Redo att gå till jobbet och börja en ny arbetsvecka.

Så ser min måndagmorgon ut och den får mig att må bra. Så bra att jag kan vakna och tänka ”äntligen måndag!”. Hur ser din måndagmorgon ut? Får den dig att må bra? Om inte, gå in på crawlkurser.com och se om det finns något som får dig att längta till måndag morgon.

//Thomas

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.