Skip to content

Härlig löpning i Schweiziska alperna

FullSizeRender-1

Efter Öloppet 2014 anmälde vi oss till flera swimruntävlingar. Engadin Swimrun i Schweiz med iskalla alpsjöar och branta upp- och nedförslöpningar kändes som den ultimata utmaningen (läs mer på www.engadinswimrun.ch). Framförallt verkar miljön vara magiskt vacker!

Efter att ha hört och läst om Engadin swimrun insåg vi att det kommer att krävas en insats utöver det vanliga. Cutoffen är hård, vattnet kallt och bergen höga och branta. Förra året var det bara ungefär häften som kom i mål. Vi bestämde oss därför för att fira midsommar med backträning i alperna för att känna lite på vad som väntar. Vad är väl en midsommar i Sverige när man kan fira den bland schweiziska alptoppar?

FullSizeRender-3

Redan första kvällen fick vi känna på hur jobbigt det var med höjdskillnaden. Även om vår lägenhet bara låg på 1400 möh kunde vi definitivt känna skillnad. Vi blev riktigt andfådda. Känslan var ungefär att man sprang på 1 min snabbare tempo än vad vi faktiskt gjorde.

De kommande tre dagarna gav vi oss ut på två längre löprundor och en kortare vandring i bergen. Totalt avverkade vi knappt 4000 höjdmeter och tog oss som högst upp på 2600 möh. Bitvis var det så brant att det enda alternativet var att gå.

Vad tar vi med oss inför Engadin swimrun? Att vi antagligen kommer ha för kort tid att acklimatisera oss till höjden. Orutinerat! 🙁 Att även om vi blir riktigt trötta i benen i uppförsbackarna har vi kraft att kunna trycka på neråt. Att det är förbannat kul att springa i berg 🙂

FullSizeRender

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.