Skip to content

Seger på Marstrand Swimrun Easy Sprint

Under sommaren har vi kört några tävlingar och fått lite lärdomar, vi körde ett swimrun förra sommaren för att vi kände någon som skulle köra det men då visste vi inte riktigt vad det var eller hur man skulle göra…….Båda fick kramp under simningen! Men det var väldigt roligt och vi ville köra igen! Behövde bara bli lite bättre på simningen. Men egentligen är detta första året som vi kör swimrun på riktigt. Marstrand Swimrun var Martins och min första tävling tillsammans denna sommaren.

Vi gav oss ut två dagar innan tävlingen för att öva med linan och få till en bra längd. När jag drog på min våtdräkt och Martin väntade i dörren hände det som inte fick hända! Den gick söner!! Fasen. Jag tar min mans. Drog på mig den och så sprang vi iväg. Väl vid havet så skulle Martin ta på sig sin paddel, NEJ då gick hans gummiband i paddeln sönder….Skit. Vi kör utan. Väl i havet inser vi att det är storm och vääääldigt höga vågor. Ner med huvudet och kör bara. Efter 5 km totalt var vi helt slut, det hade inte gått riktigt som vi tänkt oss. Men vi var starka. Det kände vi.

Jag var livrädd. Martin var så taggad att det blixtrade runt omkring honom. I bilen på vägen till tävlingen försökte jag tagga ner lite…
”Men Martin tänk på att jag inte har kunnat träna så mycket kondition det senaste, tänk på att jag har ont i knäet osv”
Var på jag fick till svar att jag inte alls har ont i knäet och min kondition är bättre än någonsin.PUNKT. Inget kunde stoppa Martin.
Innerst inne var jag också supertaggad men jag blir sååååå himla nervös när Martin börjar snacka om att vi skall ge järnet från start. Att vi skall spurta första kilometerna för att komma förbi från början.

När vi har parkerat bilen och går mot färjeläget ser vi en massa grönklädda människor på färjan!
Sprinten skulle starta om 10 minuter. Vi vinkade till alla kompisar från crawlkurser.com som stod redo och laddade för den längre tävlingen.
WOW! Vilken häftig start det blev!Lag efter lag såg vi hoppa ner i vattnet!
Vi hade egentligen velat ställa upp i den längre men på grund av att vårat stora M Å L för den här sommaren var om en vecka så vågade vi inte riktigt ta ut oss. Men nästa år är vi laddade för den längre utmaningen.

Vi hade inte hunnit vara med på rekning av banan innan men kände oss hemma på Marstrand. 700m simning och ca 4,8km löpning kändes riktigt roligt! Vi kommer kunna ge järnet.
Vi förstod att det skulle vara bra löpare med i tävlingen så vi hade inte många meter simning att ge vårat yttersta på för att kunna komma ikapp dessa bra löpare.

Vi springer ju helt ok men är båda rätt tunga löpare. Simningen har vi tränat mycket med Crawlkurser.com och den känner vi både oss trygga med, tack Coach för alla pass och tips under hösten och vintern!

När starten skulle gå var jag så nervös att jag höll på att kräkas, som alltid. Martin var så laddad att han nästa sprängdes. Gabriella kom och sa: Akta nu så ni inte är FÖR laddade! Jag kände: Martin kommer dra iväg med mig som en liten vante i linan och vi stupar efter 3km. PANG sa det sen sprang vi iväg. Våra egna hejaklackskämpar klappade och skrek!! Ger sådan energi!
Höll bra tempo på platten och tog ledningen. Skrattade för mig själv, det här är första gången jag legat ETTA på ett lopp! Njut av det den lilla stunden!
Folket applåderade när vi sprang förbi längs kajen trots regnet så hade vi rätt mycket publik. Backen upp mot Carlstens fästning gick ok, vi blev omsprungna av ett herrlag som verkade otroligt starka.

Visste att Martin blev sur och inte ville släppa förbi dem men är det något vi inte är bra på så är det uppförsbackar. Lugn. Vi tar dem första simmet tänkte jag. Orkade inte prata med Martin. Men tror han tänkte samma. Vi tar dem. De ökade avståndet mer och mer. Tillslut såg vi dem inte. Sluttning nerför började och jag fick skrika åt Martin att bromsa flera gånger för att inte linan skulle dra med mig nerför, lite lurigt när man springer med en som är 2 meter ibland.

Tillslut kom vi till första simmet! Äntligen! Vi hoppade rakt ut och ner för det 2,75 höga berget! Yes. Nu kör vi.
Vi såg herrarna framför oss, de hade hunnit halva första simningen. Vi var lite osäkra på vart vi skulle men funktionärerna pekade in oss mot en vik 250m längre fram. Vi passerade herrarna och sprang upp. Vidare. Fort som bara den. Upp, upp, upp, ner, ner, ner. Vart ska vi? Sprang fel då en skylt hade trillat ner, sprang tillbaka, helvete nu tappade vi massor. Ner i vattnet. Tittade bakåt. Såg inte herrarna längre. Upp. Fort. Ner. Varm. Vill simma igen.
Just det! Kom ihåg och titta på hur vackert det är!!! Klippor, hav och orange pilar! Älskar det! Tittade bakåt. Såg ingen bakom oss, hörde ingen bakom oss.
Funktionärerna var inte beredda på att vi skulle komma redan. Kul! Under simningen köttade vi allt vad vi hade och höll riktigt bra tempo.  Löpningen gick bra, Martin pumpade på och jag fick bromsa i nerförsbackarna. Framme vid sista simmet, höll koll på bojar och flaggor. Simmade på! Hörde folket klappa och heja på oss!!!

Slet. Upp från vattnet och nu sista löpningen, vi hade sååå mkt energi kvar! Vi gav järnet!
High fivade med publiken och jublade in i mål!!!!!!!!
Vi vann!!!!! Vi kom först!!! 13 minuter före tvåan!!!!!!!!!!!Och åtta minuter före de första herrarna!!!!!En riktigt boost inför kommande tävling! WOOOOHOOOOO!!!!!!!

Vilket fantastiskt race, en kul och teknisk bana, lite lurigt med skyltningen ibland men i sin helhet en magisk dag!!!!!Riktigt bra fixat med allt runtomkring tävlingen också, väskinlämning, mat efter race och energi under racet! Grymt fixat!

Martin sa till mig efter prisutdelningen- Jag har aldrig vunnit en pokal förut Helen. Han är fin min bror och den värsta tävlingsmänniskan jag känner, han har pokalen denna veckan- nästa vecka är det min tur 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.