Skip to content

Så tävlingssugna

…men ibland blir det inte som man har tänkt sig.

Ända sen jag körde Marstrand Swimrun förra året har jag längtat efter att få stå på startlinjen för att köra igen. Hela våren har jag och Rikard tränat och varit supertaggade på att få köra tävlingarna vi var anmälda till, och framförallt Marstrand. Vi har simmat inne, sprungit långt, simmat ute, sprungit snabbt och simmat lite till. Vi körde Utö- sprinten och blev ännu mer taggade när vi återigen kom på hur kul det är med swimrun och hur bra vår form kändes.

Men efter Utö gick det utför, jag hade fått en muskelbristning i vaden under tävlingen. Jag tänkte att ”Äsch, ett par- tre veckor utan löpning, sen är jag nog på banan igen!”. Sjukgymnasten sa till mig att inte springa, men träna ALLT som inte gör ont i vaden, så det har jag gjort. Simmat, rehabat, styrketränat, simmat, cyklat, rehabat lite till. Men icke sa Nicke. Vaden ville inte läka och har spökat hela sommaren. Med en vecka kvar till Marstrand, när jag fortfarande inte kunde springa utan att grimasera när jag sätter foten i marken, bestämde vi oss för att vi inte ska starta på lördag. Vi är så otroligt ledsna och besvikna över att inte få stå på startlinjen på tävlingen vi har sett fram emot hela året. Och över att inte ha kunnat köra några andra tävlingar heller. Men hur gärna vi än vill, så känns det dumt att riskera att göra skadan värre igen, det är ju ändå påväg åt rätt håll. Och optimister som vi ändå är, hoppas vi på en lång sensommar och på att kunna starta på åtminstone någon tävling i år!

Och dessutom, trots besvikelsen över att inte själv kunna köra, så är jag så otroligt glad och taggad på att åka ut till Marstrand och få heja på alla mina fantastiskt grymma träningskompisar från Crawlkurser.com som ska tävla! Anna och Johan. Emelie och Sara. Michael och Robert. Thomas och Thord. Josefin och Elin. Helen och Martin. Ja ni hör ju, vilket startfält! Det kommer bli otroligt spännande att se, de är ju så snabba och så starka allihop! Så stort lycka till på lördag nu till er alla som startar, jag lovar att heja så mycket jag kan! Nästa år hoppas jag och Rikard att vi står bredvid er på startlinjen vi också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.