Skip to content

Ibland blir det inte som man har tänkt…

Fiskebäcksloppet är nog ett av Sveriges trevligaste lopp! Den 10 km långa banan är toppfin, man springer genom hamnar, villaområden och naturstigar. Banan är kantad med barn vuxna och mittemellan – alla hejar riktigt ordentligt! Men banan är också förrädiskt kuperad och ganska vindkänslig.

Magnus från sportlala hade samlat ihop ett gott gäng löpare som brukar köra lalrunt på tisdagar i slottsskogen. Förra året sprang jag på 40 blankt. Lite retligt, alltid snyggare att vara sub40 ju. Den självklara planen var att klara under 39 min (eftersom jag inte klarade under 40 min förra gången eller vaddå!?). Teamade ihop med Hanna som satsade på att försvara sin seger från förra året. Planen var 3:50 tempo rakt igenom. Men vad är väl en plan till för förutom att brytas. Efter de 3 första km hade vi snittat 3:41 per km. Eftersom jag iaf samlat på mig lite erfarenhet förstod jag att det skulle bli att betala tillbaka. Mycket riktigt. Vid 6 km låg vi planenligt på 3:50 i snitt men efter 8 km var det ajöss och good bye för min del. Sista km kravlade jag mig fram i styv motvind i typ 4:30 och tappade från ca topp 10 till ca topp 30. Mjölksyran fullkomligt sprutade ut öronen och letade aktivt efter anledningar att bryta. Men det gjorde inte särskilt ont någonstans utan bara jämnt överallt så jag fick snällt pinna på. Tippade över mållinjen efter 41:17. Betydligt tröttare än förra året och nästan 1,5 minut långsammare. Ibland blir det inte som man tänkt. Tack Magnus och resten av gänget för ett trevligt lopp. Extra grattis till Hanna knep segern, även om hon inte följde planen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.