Skip to content

Grund/Basträningen avklarad, snart startar säsongen 2017

Säsongen närmar sig och det känns rätt gott faktiskt att snart få check ut från april som är min sista månad av grund/basträning, jäklar vilken bra start jag fått på 2017…

Mitt tävling/tränings år är likt en cirkel, startar i början/mitten av december och är progressiv i timmar, intensitet, distans fram till slutet av april.


Maj till juni/juli är delvis återhämtning och specifik träningsperiod där bland annat brickpass är ett återkommande inslag av träning och förstås många långa pass på tempocykeln för att vänja rygg och röv, under maj/juni är också de första tävlingarna.


Juni till augusti är min tävlingsperiod för att sedan i september (dock blir september lite speciell i år, se nedan) dra ned på träningen för att under oktober och november mest ”lulla” omkring är träna det som faller andan in, kan bli ganska mycket men är mer ostrukturerat och sedan är vi i december igen….

Jag har haft som mål senaste åren att skruva upp min träning med max 5-10% i volym och under förra året landade jag på 584tim eller 1.5 tim om dagen i 365 dagar, så inför 2017 vågade jag inte öka så mycket för jag jobbar heltid och familjen förstås, målet blev 600tim dvs strax under 12 tim i veckan, ligger i skrivandets stund på ett snitt strax under 14tim/vecka men så är också snart grund/bastränings perioden över.

Hur ser säsongen 2017 ut?

Min stora målsättning är förstås att försöka kvala till VM på Ironman distansen på Hawaii, jag kommer att köra Ironman Kalmar som är kval till årets VM och sedan kommer jag att köra Ironman i Italien i september som är kval till VM 2018.

Min första stora triathlon tävling i år blir redan veckan innan midsommar då jag kommer att ställa upp i EM på Halv Ironman distansen i Elsinore Danmark, ett extremt starkt startfält väntar och det ska bli riktigt kul att se hur man står sig mot övriga Europa.

Det är inte otänkbart att jag redan helgen innan EM kör Halv Ironman i Borås detta är dock mer osäkert även om jag troligtvis har stor möjlighet till framskjuten placering.

För första gången på tre år så kommer jag inte ställa upp i Vansbro Triathlon utan väljer troligtvis Halmstad halv Ironman som en bra genomkörare inför efterföljande helg då jag ska försöka försvara min 6:e plats från 2016 i Jönköping och Halv Ironman, tufft men jag tror på framgång 🙂 tävlingen är också kvalificerande till VM på halvdistansen som 2018 går i Sydafrika…hur ccolt vore inte det att få åka dit och tävla.

Vad hände med Swimrun-Micke då?

Ni kan vara lugna även här kommer jag ställa upp och försöka visa att det går att prestera trots ålder, premiären blir tillsamman med min vapendragare Robert på Utö sedan ställer vi förstår upp i Borås vår gamla hemstad, Öloppet i Södra skärgården vill vi ha revansch från förra året och siktar 2017 på några placeringar bättre och sedan avslutar jag Swimrun säsongen med magiska Marstrand Swimrun så klart.

Jag ser med stor spänning fram emot säsongen 2017, jag känner mig i bra form trots nedtränad, jag har god återhämtning och tror att kontinuiteten kommer vara den avgörande faktorn, nu gäller det att låta kroppen läka och inte dra på sig onödiga skador.

Jag önskar er alla lycka till med er målsättning, syns snart i en sjö eller ett hav nära dig och dessutom vill jag passa på att tacka alla härliga träningskamrater i och utanför bassängen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.