Skip to content

Gemenskap och tävling. Träning och umgänge.

15822577_1237100229715043_6642213441837465366_n

Att simma med fenor är det värsta jag vet. Jag har nog Valhallabadets sämsta benspark. Det var därför med skräckblandad förtjusning som jag slängde mig i 50 meters pölen för 200 meters uppvärmning den här fredagsmorgonen. Det hade utlovats 5000 meter. Inte ens med mycket tur råkar Coach Peter glömma att lägga in fenor ett sådant pass. Och mycket riktigt: det skulle bli  både 5×200 och 15×100 fenor.

Att starta 1.30 med fenor innebär inte många sekunders vila för mig. Till en början hänger jag med fartkanonerna längst fram men efter några vändor börjar jag tappa. Mitt i en vändning säger jag till Lisa att efter nästa hundring får du köra före mig… hon nickar till svar. Energin börjar ta slut. Spark spark, bubbel bubbel. 50 m vändning. Radion sprakar: Micke simma snabbare, du tappar på Rickard. Spark spark, bubbel bubbel. Jag ser SÅ fram emot 1 sek extra vila nästa vändning. Framme. Lisa går om. Precis innan jag ska kicka ifrån ser jag Sara och Emelie aka Sjöodjuren i ögonvrån precis bakom mig. Dom ser så jävla glada ut. Overkligt glada. Energin smittar. Nästa hundring slås jag av varför det är så kul att simma. Uppstigning 5.30, imma på simglasögonen, klorvatten i näsan, vrålmjölksyra i kroppen, dåliga vändningar, Tord som försöker hugga av tårna med sina paddlar, men ändå bara glada miner, peppande och sporrande. Gemenskap och tävling. Träning och umgänge. Det är därför det är så kul att simma… tom med fenor.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.