Skip to content

Är jag en simmare nu?

15065071_10154305689049620_131924276_o

Foto Joachim Johansson

I fredags var det ett riktigt ”hållkäftenpass”. Vi matade 200-ingar med sådan intensitet att det slog vågor från 50-metersbassängen till 25-metarn. Stämningen i gruppen var go men fokuserad. Coach Peter lät oss bara vila precis så länge att man han möta kompisarnas mjölsyretunga blickar vid kanten innan det var dags att bege sig ut på nästa serie.

Någonstans mellan en kallsup och en vändning slogs jag av tanken – är jag en simmare nu? Thomas drog iväg i ett fasligt tempo framför, 1 minut 20 sekunder och 100 meter senare och tillbaka vid kanten insåg jag hur absurd tanken var. Om jag skulle jämföra antalet träningsminuter i en simbassäng med en riktig simmares träningsdagar hade jag nog ändå legat i lä. Så nä, i den bemärkelsen är jag nog inte en simmare, och kommer heller aldrig bli. Däremot kan jag vid det här laget stolt säga att jag lyckats ”erövra” en ny värld och sammanhang som för bara några år sedan var totalt främmande.  Att lära sig simma frisim (fast min simstil går nog snarare under simspringsim) har varit ett fantastisk resa där jag varit tvungen att lära känna min kropp på ett helt nytt sätt. Att transportera sig i vatten kan på inget sätt jämföras med att ta sig fram på land.  Det har varit bitvis löjligt frustrerande men också extremt tillfredsställande när det släpper och man kommer underfund med hur det funkar.

Alla som funderar på att testa, gör det! Men jag skulle verkligen tipsa att ta hjälp av en klubb för att lära sig rätt från början. Att simma med gänget på crawlkurser har dessutom gjort att jag fått massor av nya vänner. Och helt ärligt… sannolikheten att man verkligen kommer sig för att köra det – där – jobbiga – passet är så mycket större om man gör det tillsammans!

15139369_10154307470769620_1964048415_n

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.