Skip to content

Totalseger på Marstrand Swimun

Swimrun-160813-1175

Vi kom till start på Marstrand  swimrun grymt taggade efter att helgen innan missat pall och pers på Öloppet.
Vi laddade som vanligt med spaghetti och köttfärssås som racefrukost. Nervositeten steg ju mer vi kunde skymta Carlstens fästning på den krokiga vägen ut till Marstrand.

Efter att ha jagat, peppat, fightats, skrattat i bassängen hela vintern och hackat upp isvak i Delsjön och kört på där i sommar, var nu stora delar av Crawlkursergänget på plats och laddade för tävling.
Vi visste att det skulle vara grym konkurrens i mixedklassen med bland annat triathlonproffsen 😉 Mirella och Micke. När startskottet gick och vi sida vid sida drog iväg i 3,30 tempo över kullersten och intet ont anade turister på väg mot sin förmiddagsfika, så tänkte jag lite panikslaget, att ska det fortsätta i det här tempot kommer jag inte orka mer än ett av fyra varv..
Swimrun-160813-0126
Vid första simningen håller Michael och Johan jämn takt, i uppstigningen är vi fortfarande jämsides men vi får en liten lucka i första backen uppför och springer ut på klipporna i rasande fart. Banan börjar med teknisk klipplöpning på en liten stig, hinner tänka att det är tur det är strålade sol och torra klippor, innan det är dags att slänga sig i vid badstegen för nästa simning. Vi hinner notera att vi inte blivit omsimmade utan leder tävlingen. Hög puls vidare på klipporna mot nästa simning. Det är en kort simning, vi vräker oss i, upp, upp skynda skynda. Vi gör bra växlingar, vi är synkade och sparar ett par sekunder i varje växling på att prata, stämma av, vara redo med mössa, glasögon, paddlar och att skippa dolme. Vi använder bara flytkraft på lår och smalben, som också funkar bra som benskydd mot vassa klippor och havstulpaner.

Swimrun-160813-0258

Nu börjar den längsta löpningen, som är lite lättare än de tidigare och går på fin böljande grusväg. På en klippa ser vi plötsligt ett helt gäng vi känner igen, deras hejarop hörs över halva ön och vi springer på, rakryggade, starka och med stora leenden. Alltid lika roligt när vänner och familj är på plats och hejar!

Ner för en brant klippa till sista simningen som också är den längta och tar oss längs med klipporna. Första varvet är havet ganska platt, men för varje varv ökar vågorna. Vid uppstigningen vid Strandverket springer man tillbaka längs med havet på gångbanan. Publiken får bra uppsikt över simningen, och vi över konkurrenterna. Efter sista simningen på varv ett, ser vi första herrlaget och det andra mixedlaget i vattnet, ett par minuter bakom, när vi springer upp för backarna för att växla inför nästa varv.image

Jag trodde att varvbana skulle bli tråkigt, men det är tvärt om! Vi blir peppade av att veta att vi gjort halva loppet vid andra varvningen! Vid tredje varningen springer vi ut samtidigt som starten går  för supersprinten (ett varv) och vi ruschar med dem till första simningen. Jag börjar känna mig sliten efter tre varv och vetskapen om att vi leder och har två grymt starka lag hack i häl som kan ta in om vi börjar sacka, gör sig påmind. Det är lättare att jaga, än att bli jagad. Men plötsligt har vi lag att jaga!
De pigga, starka supersprintlagen som är på sitt första varv drar iväg uppför första backen, vi tappar lite men är snart ikapp dem och förbi på klipporna. Plötsligt är löpningen lätt igen, fötterna är snabba, hjärnan är med. Vi är på sista varvet! Håller vi ihop nu tar vi hem totalsegern! Vi simmar, springer, simmar, springer! Blir påhejade av nytillkomna vänner och familj som kommit ut till Marstrand. ”Vi går i mål nuu” ropar jag till en av våra supporters, inför sista simningen. ”Jag veet!!” Ropar hon tillbaka med världens leende! Där och då har jag börjat känna på hur det känns att vinna.. Vi har såpass försprång att vi inte kan tappa det nu!.. Bara en simning kvar! Vi kommer upp, alla hejar! Vi springer sista varvet, uppför backarna, mellan husen, uppför sista backen, ner.. Vi kan banan nu! Sväng och sen måål! Jag känner Johans hand i min! Mållinje och vi är först! Vi vinner mixedklassen och tar en totalseger!

Swimrun-160813-1180
Vi tittar på varvtiderna senare och konstaterar att vi håller jämnt tempo på alla fyra varven.
Vi vinner med 4 min marginal till första herrlag och 8 min till andra mixed.
En otroligt härlig vinst på en superfin bana som har allt! Omgivningarna är fantastiska och publiken som lätt kunde följa tävlingen iochmed varvbanan var superpepp! Ett jätteroligt lopp!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.