Skip to content

Yeeees! VM plats till Chatanooga USA 2017

Yeeees! VM plats till Chatanooga USA 2017

image

35 VM kvalplatsen å 2000 triathleter som ska simma, cykla och springa för att försöka få någon av dessa, Jönköping bjöd upp till Sveriges första 70.3 Ironman med ett helt perfekt och pampig inramning, visst man får betala extra för att få prickarna över i:et men väljer man bara ut enstaka tävlingar så rekommenderar jag verkligen dessa arrangemang.

Säsongen har börjat bra bortsett från förra helgens SM på medeldistans i Vansbro där jag verkligen tog mig vatten över huvudet, var sugen på att ta förra årets 4:e plats till en pallplats i min åldersgrupp…resten är något som jag avstår att plåga er med, men jag kan säga en sak ”man lär sig så länge man lever” och jag använder ofta ett uttryck som världstriathleten Claes Björling kör med ”träna/tävla hårt men smart…” Det gjorde jag inte under SM

För er som känner mig så vet ni att jag har lite suspekta förberedelser inför en tävling som jag satsar lite mer på (Jönköping var inte en sådan men blev det då SM blev som det blev), jag tränar på ganska hårt å nära inpå tävlingsdagen, jag bäljar i mig litervis av röbetsjuice (vet inte om det hjälper men vågar inte chansa utan), kvällen innan race dricker jag alltid ett glas av bättre rött vin, tävlingsmorgonen består alltid av 3.5-4km löpning oavsett när tävlingen börjar därefter följer en ”tunn” frukost om man räknar med att vara ute i många timmar, en skogshuggar frukost hade troligtvis passat bättre. Det finns ett par övriga ännu mer suspekta förberedelser men dessa bör inte skrivas i en blogg ?

image

Till racet som gav mig en VM-plats…
Simningen 1930m
Själv seedning inför simningen passar mig mycket bra, känner mig självsäker å kaxig men väljer att ställa mig i seedningsgrupp 28-30min, den första var PRO, sedan 26-28min och sedan den jag stod i, ångrar mig så här i efterhand att jag inte tror mer på mig då det skulle visa sig att jag med all säkerhet hade passat i den första gruppen då jag tvingades simma över flera fel-seedade personer, simmade avslappat och med bra kadens där jag jag kände att hade det behövts så hade det funnits en växel till, så skönt att veta att dessa växlar finns å det är allt Valhalla slit å crawlkurser å coach Peter man har att tacka för det. Känner igen flera duktiga simmare i vattnet som jag passerar å kliver upp efter 1930m å ser att klockan är under 30min och jag kan sätta ”check” för dagens första mål.

T1
Det visar sig att växlingsområdet ligger 500m från simningen så det blir en lätt löpning i våtdräkt (tur att man är swimrunner), kommer in i växlingsområdet å har tappat min souvenir ”badmössan” å mina för dagen nya simglasögon, skit samma…leta reda på påsen med cykelskor, hjälm å häxdrycken, springer å hämtar upp cykeln å ut från området….

Cyklingen 90km å 900 höjdmetrar
….haveri är det första som händer, kedjan har hoppat å när jag försöker trampa så nyper den fast sig mellan främre kassett å ramen….av cykeln å slita loss kedjan å försöka lägga på den….oljig på båda händerna å tidstapp å onödigt adrenalin påslag, kommer tillslut iväg å trampar på så gott det går å det går bra å fort, backarna på 900h/m känns knappt å jag plockar positioner…pang så går en eker i framhjulet….stannar sliter loss den å hoppas att inte hjulet ska tappa form, det går fort i nedförsbackarna 65-70km/h å stundtals grov asfalt å backhuvudet dyker Youtube-klipp upp när cyklar kraschar i höga hastigheter….
Cyklingen går bra å målet som var uppsatt för dagen känns enkelt så jag väljer medvetet när det återstår 15-18km av cykligen att slå av på farten å ta en stabil rygg från en cyklist som kört ikapp mig…jag håller hans rygg in till växlingen å känner mig full av energi och pigg/sugen på att få revansch på löpningen från SM i Vansbro….

T2
…..springer in i ett till synes tomt växlingsområde endast proffs å ett 25-30övriga cyklar som står där, jag är snabbt av med cykeln å får lika snabbt tag i min påse, på med skorna (kör alltid utan strumpor) å iväg ut….

Löpningen 21.1km halvmaraton
Känner redan i första skarpa kurvan efter 50m löpning att detta kommer bli hur bra som helst, jag har tryck i benen å har inga konstiga känslor i benen efter cyklingen, jag matar på å ser på min klocka att jag springer på ett tempo som kommer resultera en tid som är betydligt bättre än vad min målsättning på 21.1km på en halvironman är, plockar positioner å håller undan bakåt där jagande klubbkompisar inte förmår sig att komma ikapp trots att de på pappret är bättre löpare, en av löpningens bättre upplevelser är förstås familjen som står å hejjar på lite olika ställen samt några vänner att sedan SM vinnaren från Vansbro som kör som proffs kommer ikapp mig på mitt näst sista varv (han var på väg in i mål), han lägger sin hand på min axel å säger ”bra Micke kör nu hårt sista varvet…” Den där kicken jag fick av person som man ser upp till är stor… sista varvet går hur bra som helst å jag känner aldrig någon dipp eller behov av att slå av på farten, springer in i mål på tiden 1:25:07 som är 2sekunder snabbare än Göteborgsvarvet tidigare i år.

Totaltid 4tim 29min 51sek det räcker till en 8plats i min åldersklass och overall 57plats, 2000 var anmälda till loppet 1850startade

Vid prisceremonin valde jag att avstå vilket gjorde att när mitt namn ropades upp och erbjöds en plats till VM i USA på samma distans så föll den till någon annan istället, kravet är att man måste vara på plats å ta emot den personligen, är jag bitter för det? Absolut inte utan glad å extremt nöjd att jag äntligen har nått till en nivå inom triathlon där jag får vara med å har möjlighet att slås om åtråvärda platser även om jag känner att jag behöver ta mig en nivå till, det är trots allt de längre distansen å Hawaii som är mitt stora mål å en dag ska jag dit.

Jag är extremt tacksam för dom som finns runt om mig och ställer upp på mina spektakel, min familj Anette, Nellie och Klara som också stod för den i särklass bästa supporterteam i Jönköping.

image

Tack till mina simvänner på Crawlkurser som ställer upp i tid och otid å simmar i blandannat Delsjön, tack Coach Peter som lärt mig simma med trygghet, kaxighet och som dessutom bjöd in mig från början att simma med Elitegruppen.
Ett speciellt tack till min i särklass bästa tränings och sparring partner Robert Wallerbert, utan din medverkan på många av träningspassen så hade de aldrig blivit den kvalitén som det blivit.
Tack alla galningar som sparras vid Valhalla IP på tisdagar å även vid spontanträningarna.

image

Ha en fantastisk sommar nu drar jag till Grekland å vilar upp kroppen, finns väl viss risk för att det blir en del sim å spring

Uppladdning å återhämtning pågår för fullt till nästa utmaning som blir Öloppet, MOW Swimrun Marstrand och 3.1, Ironman Copenhagen….

/ Zantelid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.