Skip to content

Sthlm SwR- en snabbvisit till Kungliga Hufvudstaden

Det blev en riktig snabbvisit till Stockholm i helgen för att köra Stockholm swimrun med min nya mix lagkamrat Michael Zantelid alias Micke.
Ett tidigt morgontåg till Stockholm och sista tåget hem på kvällen. Största orosmomentet var förstås om jag skulle hinna med kvällståget tillbaka till Göteborg eftersom tävlingen började klockan 14.00 och tåget gick 18.30. Däremellan skulle vi simma drygt 4 km och springa 25 km.

Jag har simmat med Micke i nästan ett års tid och åkt snålskjuts på hans fötter under tidiga morgon timmar i Valhallabadet med Crawlkurser. Det kändes naturligt att vi skulle ha samma upplägg även i Stockholm, det vill säga att jag åker snålskjuts på hans fötter. För min del var det ett väldigt bra upplägg, inte enbart för att han är en stark och snabb simmare men även för att han är stor nog för att kunna plöja igenom ett stim av simmare som eventuellt är i vägen.

Starten gick på ett ställe som kallas ”grytan” och ligger i Stora skuggans naturområde på Norra Djurgården. Det var inte helt enkelt att hitta till startområdet från T-bane stationen eftersom det saknades skyltar åt vilket håll man skulle gå. Undrar om 08:ottorna trodde på fullaste allvar att det tillhörde vanlig folkvett att veta vart ”grytan” är. Jag fick följe med två trevliga swimrun tjejer som glatt visade vägen och berättade om förra årets tävling.

Väl på plats hittade jag andra swimrun vänner från Crawlkurser och jag kände mig inte lika vilsen längre. Klockan 12.00 var det planerat för obligatorisk prerace möte. Väntetiden blev nästan olidligt lång och när till slut tävlingsledaren 30 minuter senare än planerat började berätta om ditt och datt med en härlig svengelska kunde jag inte hålla mig för skratt.

Äntligen var det dags. Vissa medtävlare hade blivit seedade och fick starta uppe på en liten kulle. Vi andra fick starta 10 meter nedanför.

Första löpsträckan på 1400 gick smidigt och vi kryssade förbi många lag i både mix, herr och damklass,

 

bild från @worldofswimrun

 
Första simningen på 1400m som var den längsta gick i bra fart. Några djupa andetag innan ihopp och sedan var det bara följa linan som satt fasthakad mellan mig och Micke. Efter ca 1000 meter började jag känna hur fötterna domnade bort på grund av det kyliga vattnet. Gissningsvis låg vattentemperaturen på knappa 15+.

Fötterna höll sig bortdomnade under hela andra löpningen men det var bara att försöka fokusera på annat.

Jag hade hoppats på att kunna njuta lite av den fina banan men jag hade fullt upp med att försöka hålla Mickes löptempo.


Några av simningarna var riktigt sörjiga och man fick simma i vatten som såg ut och smakade som en översvämmad drej ateljé. Men jag hoppas att fotograferna fick några roliga lervälling miner på alla som kravlade sig upp ur gyttjan.

Energin började tryta och mina tre gels som jag hade med mig sveptes redan innan 2/3 av loppet. Jag hittade avklippta kanelbullar på en energistation som fick duga i nödfall och jag lyckades med bedriften att tugga och svälja under en simtur. Det fanns ingen tid för en fikarunda.

Vi sprang och simmade förbi ytterligare lag och någonstans i mitten av banan fick vi sällskap av ett annat mixlag som envist pinnade på under löpningarna. Jag kände mig riktigt trött och sliten och hoppades att de skulle ge upp. På tredje sista löpningen lyckades vi äntligen springa förbi i en uppförsbacke och lyckades hålla de bakom oss ända in i mål.

 

bild från @worldofswimrun

 
Vätskestationerna bjöd på vatten , energidryck och sk ”chumps” som är små gelé liknande kuber fulla av energi. Jag lyckades inte hitta dessa chumps förrän på sista energistationen. I full fart grabbade jag tag i tre varav två hamnade i munnen direkt . En tredje som jag verkligen behövde klämde jag fast mellan handflatan och min paddel. Tappa inte chupsen var min enda tanke under sista simningen. Väl uppe på land igen blev besvikelsen stor. Den hade smält till halva sin storlek. Väl insimmad i grumligt östersjö vatten åkte den ner i magen .

Sista löpningen på 2,4 km blev en rejäl utmaning, jag var helt slut och benen bar mig knappt framåt. 100 meter före hade vi ett mixlag som jag sä gärna ville förbi men det fanns inget mer kvar att ge. Flåsandes efter Micke kom vi in i mål på tiden 3;09 som räckte till en femte plats i mixklassen och 19:e totalt av 350 lag.

 


Jag är väldigt glad och nöjd över vår placering , vår första tävling ihop och det är riktigt hård konkursens om pallplatserna.

Nu är första tävligen ihop avklarad och i slutet på sommaren blir det MOW på Marstand.

Men det kommer mera tävling innan dess. Redan nästa helg är det dags för Vätternrundan och paddlar , våtdräkt och löparskor får vila upp sig.

Tack som fasiken Micke för en grym dag i Stockholm och tack Crawlkurser för att vi fick möjligheten att åka.

By the way…. jag hann till kvällståget men det fanns ingen tid över till dusch eller annat fix vilket resulterade i att jag kände mig och såg ut som ett riktigt träsk troll. Som tur är så fick jag sällskap av Swimrun Emma och Julia. Tre sunkiga träsktroll är roligare än ett träsktroll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.