Skip to content

UTÖ SWIMRUN – en stabil start på säsongen

26737002294_d9265810f6_b

Planen var ruggigt enkel

  • Snabbare tid än förra året
  • Springa 4:30 tempo på grusvägen på vägen tillbaka
  • Simma snyggt och snabbt
  • Träffa gamla och nya swimrunrävar

Hur gick det?

Vi startade i ett högt men hållbart tempo för att undvika risken att hamna i kö på de smala skogsvägarna innan första simningen. Även om det inte var jättevarmt var det en befrielse att slänga sig i Östersjön och börja veva med de gula paddlarna. Med ett stort leende steg vi upp och insåg att vi skulle kunna checka av simma snyggt och snabbt den här dagen. För första gången någonsin kände vi oss både snabba och starka i vattnet.

Banan var något ändrad jämfört med i fjol. Någon extra ö innebar nog någon extra simning och lite kortare grusväg sannolikt lite längre trail.

Vi tuggade på och hittade snabbt ett skönt flyt. Jag drog på simningarna och Anna tog kommando så fort vi kom upp på land. Perfekt teamwork eftersom jag alltid känner mig lite snurrig efter simningen. Jäklar vad hon sprang, ljungen och blåbärsriset sprutade runt fötterna. Mörk i blicken! Love it (her)!

Startfältet i mix var brutalt så vi visste på förhand att vi inte skulle ha en chans att försvara vår andraplacering från året innan. Vi hade bestämt oss för topp 10 men egentligen ville vi nog topp 5. Några timmar in i racet var det som vanligt svårt att veta hur vi låg till, vi gissade runt 6 plats, vilket sedan visade sig stämma ganska bra.

27247491422_d5e5b517f5_z

En tråkig och onödig felnavigering efter en uppstigning gjorde att vi tappade ca 5 minuter och hamnade bakom en klunga på löpningen fram till båtshaket (energistation). Vi blev glada (och lite paffa) när vrålsnabba Johan och Hanna i Happy Swimrun plötsligt dök upp. Ett kvitto på att vi gjort en bra start rakt in på peppkontot.

Sen kom den platta löpningen. Vi hade slitet på bra i skogen och på simningarna. Båda hade tagit stort ansvar för att hålla uppe farten. Växlingarna hade gått lysande. Det var nästan så att jag såg fram emot att börja springa ”hemåt” när Anna säger, ”jag spydde hela förra simningen”. Ajdå. Snabb koll: hur mår du? Ska vi bryta? För mycket energi, och för mycket Östersjövatten var svaret… hon såg ändå pigg ut. Vi bestämde oss för att köra på. Sträckt lina, 4:30 tempo here we come! Tvärtstopp. Mer spya. Som att hon druckit hela Östersjön. Vad gör man, vad säger man? Är du klar nu… nähe… hur mår du? Det känns alltid bättre efter man kräkts… fan kändes lite dumt. Så jag sa istället, nästan lite argt, du säger till om vi ska bryta, tills dess springer vi vidare. Det funkade. Fast 4:30 tempot blev efter någon km 4:45 och sedan 5:05. Men det spelade ingen roll just då, återhämtningen var ju brutal.

600 meters simningen var kall och motström men var ändå riktigt go efter löpningen. Nu var det inte långt kvar. För en gångs skull hade vi gjort läxan ordentligt – vi hade bra koll på sista delen av banan.

27273934401_2a7a248439_z

Nu gick det för långsamt. Vi var trötta och hade tappat lite gnista och de gamla skadorna hade börjat göra sig påminda. Det dök upp ett mixlag som seglade förbi när det var ca 30 min kvar men vi bestämde oss för att inte ta upp jakten utan bara hålla i.

Anna spurtade som vanligt de sista 200 meterna in i mål (var kommer den energin i från?). Måltid på 4:50 minuter, snabbare tid än förra året på en tuffare bana men 6 positioner sämre placering. Jag sa ju att motståndet var brutalt. Vi var mycket nöjda: en stabil start på säsongen 2016!

Tankar i efterhand:

Tack till Coach Peter och alla simkompisar i crawlkurser.com. Övning ger färdighet, fantastiskt att få kvitto på vinterns slit i Valhallabadet

Vi är bra på swimrun, numera hyfsade simmare och helt ok i skogen, men vi behöver bli snabbare på platten!

Förra året kunde vi inte gå på en vecka efter Utö swimrun, i år kände vi oss lite stela i vaderna!? Har vi blivit starkare, eller sprang vi mesigare? Skönt i vilket fall att kunna gå!

Arrangemang som vanligt i toppklass! Fantastiskt trevligt att träffa nya och gamla vänner! Swimrunfamiljen växer!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.