Skip to content

3800 deltagare å jag…

världens största halv IRONMAN 70.3 Mallorca (3800deltagare från 70 länder) drar igång inom ett par dagar i Alcudia där jag förtillfället befinner mig (ja tävlingen går faktiskt här också) vimlar det av simmare, cyklister och löpare var man än går så kommer färgglada cyklister, pimpade löpare å doften av neopren sticker i näsan under frukosten, det är verkligen ett triathlon paradis här.

image.jpeg

Möjligheterna å förberedelserna dagarna så här innan måste anses som perfekta, buffébordet erbjuder det mesta för att ladda batterierna, solsängarna inbjuder till vilostunder.

Ironman organisationen bjuder dessutom på en guidad rundtur på cykelsadeln å den banan som ska avverkas på lördag, jag passade på att tillsammans med ett 50-tal andra cykla de 90km å nästan 1000höjd metrarna i ett lugnt och kontrollerat tempo, möjligheten att tuffa fram i 30km/h å faktiskt kunna njuta av utsikt och omgivningar något som man definitivt inte gör under tävling då fokus är något helt annat.

image

Idag kunde det slutat riktigt illa på cykelturen, för er som cyklat på Mallorca i bergen vet hur fort det kan gå utför 60-70km/h är inte ovanligt där emot vad som är ovanligt som drabbade nig idag var en däckexplosion på framdäcket, luften försvinner ur på några sekunder å det gäller att få stopp på cykeln innan man kör på fäljen där risken för extremvurpa är överhöngande…kan säga att jag slipper byta bandage,plåster å smärta denna gång, lyckades få ur foten ur pedalen å kunde parera en solklar vurpa…phuuu. Följe bilen som IRONMAN organisationen hade fixat stannade minuten efter incidenten å hjälpte mig av med det gamla tubdäcket å på med ett nytt – snabba killar, på lördag får jag fixa det själv om det händer!

Redan första dagen vi kom hit till Mallorca och Alcudia kunde jag inte hålla mig undan löpskorna, körde en snabbrunda mest för att känna på kroppen samt se reaktionen i värmen, för oss som är lite äldre brukar det ta några kilometrar innan kroppen vaknar å att man sedan kan dra på…kroppen svarande perfekt å jag kunde dra på från första kilometern fanns inga problem att ligga på 70-75% av Max puls å med en fart 04:15min/km känns mycket roligt inför vad som är på gång.

image.jpeg

Men vad händer med OW simningen då? Kanske är lite feg av mig men jag simmar gärna inte i öppet vatten själv å har sökt av stället för att se om inga andra som man känner eller lär känna ska simma å nu har det löst sig i morgon ska jag också lukta neopren vid frukost.

väderlek: strålande sol, ca 20-22grader, mkt varmt i lä lite upplevs kallare i vinden, vatten temp sades igår vara 22grader (troligtvis av någon som ej badad) verkligheten är det 18-19grader.

/ Zantelid

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.