Skip to content

Arbetsglädje dagarna lång

Tidigare har det skrivits om ’vår första swimrun, ’alla historier har en början, ’vad räknas som träning?, ’simma tillsammans är kärlek – ja, listan kan börjas göra lång här på racepreparation 🙂

För mig är det härligaste med att läsa blogginläggen att man känner igen sig mer eller mindre i alla inlägg. Jag har gjort min första swimrun, som har en historia där simglasögonen gick sönder i första simningen, några snedsteg som ledde till smärta, Men framförallt glädje och förälskelse i denna sport. Jag har funderat på om den där korta löprundan ska räknas som träning?! Eller va det bara för att få komma ut och känna flåset?! Men framför allt har jag känt känslan av att simma tillsammans är kärlek. Dessa få ord har en så stor betydelse för mig i min träning. Det är ju Du min coach och Ni mina simkompisar som får mig att fullkomligt älska denna sport, som får mig att studsa upp ur sängen kl 05.00… Eller nä där överdrev jag nog ? men jag tror många av er förstår vad jag menar ?! … Nog om träning, jag skulle ju skriva om något helt annat…

Några av er vet att jag läser sista terminen på hälsovetarprogrammet – ni som inte visste vet nu 🙂 Min C-uppsats, eller examensarbete som många också säger, handlar om dagens arbetsliv och hälsa – eller rättare sagt Arbetsglädje. Å vad är då arbetsglädje?! För mig är det en sak å för dig kan det vara något helt annat.. Det viktigaste är att Du själv vet vad arbetsglädje är för dig – för utan arbetsglädje vore ju jobbet alldeles tråkigt, å vem vill ha tråkigt 8t av sin vakna tid?!

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om när jag känner arbetsglädje. Förutom att jag skriver och ”forskar” om arbetsglädje hela dagarna så upplever jag det också ?Å de ska ni veta, de är inte när jag skriver som glädjen infinner sig ????. Det hela började den 11 januari 2016. Det var dagen jag klev in i rollen som Simcoach hos crawlkurser.com. Väldigt snabbt fick jag tillbaka den känslan jag hade när jag var Simcoach i mina yngre dar ? Förutom att få jobba med Peter och Birgitta så är det mina fantastiska nybörjare som får mig att känna en enorm arbetsglädje. Vad är det då som är så fantastisk kanske några av er tänker – För mig handlar det om många saker men framförallt resan som dem/du/ni gör. Ni sitter där på läktarn första kurstillfället – det lyser spänning, nervositet och förväntan i era ögon. Några tänker säkert ’herregud vad gör jag här, vissa har ett stort mål med simning medan vissa är sugna på att lära sig något nytt. Oavsett vilket syfte ni har med simningen så bidrar ni till att jag känner arbetsglädje. Tillsammans gör vi resan, vi startar med att ligga å flyta och slutar med att kunna crawla – är inte det helt fantastiskt?? ??  För mig är det de i alla fall, och det är känslan, stunderna och upplevelserna som gör att jag studsar upp i sängen när klockan ringer vid 5.00 (okej där överdrev jag igen.. ??)

Nä, nu ska jag luta mig tillbaka. Sitter på tåget på väg upp till Stockholm för en tjejhelg med systrar, systerdotter och mamma – de är också glädje de ?

Njut av helgen och ta en funderare på vad arbetsglädje är för dig, hur kan den förbättras? Stärkas? Bibehållas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.