Skip to content

Räknas all träning?

5F9F004E-F731-4932-9BC6-977AC5D17217

Min uppfattning är att finns det ett syfte med det jag gör så räknas också träningen, men hur får jag ihop de antalet timmar som kan komma att krävas för att jag ska nå mina mål?

Ett dygn har för de flesta 24 tim så även för mig, hade jag varit statsminister så hade jag infört 4 timmar till varje dygn samt 6 timmars arbetsdag och jag vet exakt vad jag skulle göra med dessa timmar.

Jag älskar träning och jag är lyckligt lottad, jag både kan och har möjligheten till att röra mig och jag gör det oftast flera gånger om dagen, tre träningspass en vardag mitt i veckan är lika vanligt för mig som kaffe på morgonen för många men hur hinner jag?

Livet är fullt av måsten, men mitt ibland dessa måsten finns också möjligheter och det är just dessa möjligheter som jag har tagit till vara och blivit expert på att nyttja till min passion för träning.

Om jag kan så kan du om du kan så kan någon annan i slutändan så handlar det om prioriteringar men vad är det då jag prioriterar bort? Inget- , möjligtvis lite skönhetssömn då och då.

Alla behöver sömn men hur mycket behöver jag? 6-7 timmar och nån gång lite mer kanske 8 tim. sömn är individuellt, som småbarnsförälder så är kanske inte kvalitén på sömnen den bästa alla gånger men man får vad glad för det lilla och hoppas på att alla nätter i veckan inte är dåliga, men jag förstår de småbarnsföräldrar som känner sig helt slut på morgonen efter att ha sovit 6 timmar men varje timma vaknat 3-4ggr….det känns jag är där ibland men framförallt jag har det bakom mig.

Arbete och karriär, jag jobbar på en av de häftigaste arbetsplatserna i Sverige, SOS ALARM som tjänsteutvecklare, min arbetsgivare är dynamisk vilket har gett mig stora möjligheter till att utvecklas karriärsmässigt men också dynamiken till att delvis kunna styra mina arbetstider, resultat och leverans är viktigt och jag är en typisk ”deadline” arbetare som behöver tydliga mål. En av bieffekterna av mitt jobb är en del resande i och utanför Sverige men som den person jag är har jag förstås vänt det till något positivt (läs lite längre ned)
Egentligen har jag två jobb, jag har förmånen att få jobba med mitt fritidsintresse också som personlig tränare på en av Sveriges största gymkedjor (detta återkommer jag till i framtid blogg inlägg)
Fast egentligen har jag tre jobb, jag har ett mindre snickeri där jag tillverkar måttbeställda möbler, det går lite i skov när jag arbetar där då det precis som passionen för träning är en bisyssla vid sidan om mina andra jobb.

Men hur hinner en familjefader med två småbarn och hur befinnandes mitt i karriären med tre jobb med att ens träna? en vän sa en gång ”en förstående fru” ja men absolut, utan henne hade hälften inte varit genomförbart, men är det allt? nej återigen prioriteringar, planering och effektivt nyttjande av de vi minst kan påverka dvs. tiden.

Hur såg min senaste vecka ut och vad fick jag ut av den.

Lördag 2/4 Frugan bortrest (oftast innebär detta mindre möjlighet till träning), barnen vaknar tidigt och undrar om nått kul ska hända idag, ja vad vill ni göra? kan vi inte åka till Mini SATS en stund så kan vi leka med de andra barnen, jag är inte sen att hoppa på de tåget (kanske mer tur än nått annat) det blir 75min högintensiv cykling där syftet är att använda de inlagrade glykogenet i musklerna och träna kroppen till att optimalt använda sig av fett som energi – Kvalitetspass

Söndag3/4 hela familjen hittar på förmiddagen på diverse aktivitetet, vi är ute tillsamman i trädgården med diverse bestyr (våren var ju här i söndags i alla fall) på eftermiddagen drar jag ut på ett längre löprunda med fokus på längd och förändring, det blir 2 timmar löpning där jag kastar in 3 st 3min sprintintervaller sista timman på passet – kvalitetspass
söndagkväll när barnen lagt sig åker jag till Växjö för möte på måndag förmiddag.

Måndag 4/4 då jag valde att åka till Växjö i går kväll behöver jag inte stiga upp i gryningen för att köra trött till Växjö men självklart sover jag till 07 (blev 8 timmar whaooow). När jag reser i tjänsten finns alltid all tänkbar träningskläder och utrustning med för att kunna ta varje tillfälle, självklart blir det lite löpning även denna morgon och återigen på tom mage, nu är verkligen benen tomma på energi så farten blir inte hög men jag får en möjlighet att träna det mentala när det går trögt och känns tungt, det blir en timmas löpning och jag känner mig full av energi inför mötet som ska börja 09.
Då mötet avslutas vid 1400 så sätter jag mig i bilen med riktning mot Göteborg tar vägen via Borås av en ren slump egentligen och det slår mig när jag kör in i Borås…”man kanske skulle simma…” styr ut bilen mot Borås sim arena och träffar en gammal vän och får en timma i bassängen och 3500m i en kär sim serie.
måndagkvällen spenderar jag med familjen och vi läser sagor och supermyser

3BCEB909-142F-45D4-94C1-D807F1DF8E20

Tisdag 5/4 ställer klockan på tidigt för att hinna med träning innan en fullmatad dag på kontoret, jag håller i flera möten och presentationer och det är alltid skönt att fått syresätta kroppen lite extra dessa dagar. Då det enligt mig fortfarande är för kallt för att cykla ute så ställer jag upp racercykeln på trainern som så många andra gånger under vinterhalvåret. Det blir 20min lätt uppvärmning och sedan är det intervaller med smak av stockade ben och mjölksyra, efter nästan 2 timmar kliver jag av, snabbduschar kastar i mig frukost tillsamman med barnen som just vaknat, packar min saker och önskar familjen en fantastiskdag.
Hinner faktiskt med ett andra och egentligen ett tredjepass denna dag, då jag har några PT kunder kvar så passar jag på att lägga dessa kunder innan jobb eller efter jobbet, ikväll har jag en kund klockan 19-20 så jag passar på att transport springa till gymmet och sedan transportspringa hem, benen är tunga, regnet häller ned och jag frågar mig varför gör jag detta?….. väl hemma så sjunker jag ned i soffan sammanställer dagen, reflekterar på vad som var bra och om vad som kan göras bättre, det blir en film som är alldeles för bra för att somna till.

Onsdag 6/4 dags för resa igen, idag är det utbildningsinsats för 4 personer inom ambulanssjukvården i Västernorrland som jag ska hålla i, utbildningen är på plats i Sundsvall och startar först 1300…klart man hinner med ett träningspass innan dess. Självklart blir det simning med Crawlkurser gänget i 25:an på Valhalla (gillar egentligen inte 25:an men jag gillar mina nyfunna vänner så det är förstås det som drar och att få simma i grupp) efter 1-timma i härliga serier med blandning av sammansatt sim och paddeldolme och ”tuber”….Sätter avslutningsvis några 25:or i superspeed på 15 sekunder ish, nöjd drar jag ut till Landvetter för att förflytta mig till Sundsvall.
Det blir förstås ingen mer träning denna dag

A2D9BC36-FC85-44E4-B6CB-3612E171256A

Torsdag 7/4 denna dag kanske inte är den vanligaste dagen, det är tester som står på programmet, då jag kom hem sent under onsdagskvällen så kompenserar jag mig med att ta mig till Aktivitus för lactat tester cykling och löpning samt ett Vo2max test, ganska tuffa 2 timmar som spenderas där, noterar både cykling och löpning i träningsdagboken. Back to work med flera möten och en del mailsvarande….
På torsdagskvällar under våren har jag varit triathloncoach på SATS Torslanda så även denna kväll, det är 14 stycken förväntansfulla triathleter som ska få simma, cykla och springa under 90min, det blir ett riktigt bra pass där jag deltager under cyklingen och löpningen medans simningen står jag mest och försöker hålla koll på tiderna för de som simmar inte lätt, vill verkligen ge en eloge till Peter Ahlberg vår simcoach som utan problem rabblar tider.

7A7E6FD1-4BD5-46BE-A746-14232AF8D4F5

Fredag 8/4, ska på möte i Stockholm över dagen, men då en av de viktigaste mötesdeltagarna inte kan förrän klockan 11 så passar jag förstås på med att lämna barnen ordinarietid på skolan/dagis (de är ju ändå vakna, dessa morgonpigga älsklingar), tar mig halvvägs till Landvetter det vill säga till ”Valhalla” och hoppar i bassängen med simvännerna på crawlkurser, de befinner sig mitt i en serie så det blir varken uppvärmning eller teknik, det blir en tuff start på passet, lite lugnare när de är klara och jag kan simma vidare själv, noterar knappa timmen i bassängen drar sedan vidare till Landvetter och med god marginal (finalcall på avgången till Stockholm, när jag går igenom säkerhetskontrollen) någon ska ju gå ombord sist.

Äntligen helg och flertalet inplanerade pass…

En ganska typisk vecka är passerad, jag har planerat visa delar väl andra lite mindre väl men jag är nöjd, jag har inte saknat nått, jag har fått spendera tid med min familj, mina vänner och jag har jobbat mer än 40 timmar och jag kan summera ca 15-17 timmar träning, om ett par veckor är bastränings/grundtränings säsongen till ända, då blir det lite mindre träning, kortare intensivare.

Ja all träning räknas speciellt om det finns ett syfte med den….

”planerad träning är bra träning – oplanerad träning är awesome”

/Michael

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.