Skip to content

Äntligen(?) duathlonintervaller igen

Med en sådan rubrik så måste det finnas en viss dragning till självplågeri. Mitt förhållande till duathlonintervaller är hatkärlek. Det är fruktansvärt tufft men ändå på något konstigt underligt sätt grymt härligt. I alla fall efteråt :-).

Så fort ljuset tillåter så startar Mölndal Outdoor upp sina pass med duathlonitervaller. Och varje vår känns det som äntligen. Denna träningsform som utlovar garanterad trötthet och ordentlig träningsvärk för den som inte hållt igång under vintern.

Duathlonintervaller är intensiva, fartfyllda 15 minuter långa intervaller där man tränar med hög puls och samtidigt övar på att få upp farten på bytet mellan cykling och löpning. Ett pass består av 3 set à 15min löp-cykel-löp + 5min vila. Det går bra med valfri cykel – MTB, TT, racer eller pendlarhojen – det spelar egentligen ingen roll för det blir garanterat lika jobbigt – bara en annan hastighet.

Intervallerna går naturligtvis att köra varsomhelst men Mölndal Outdoor håller till vid parkeringen vid Rådasjöns handikappbad där det finns en kuperad slinga på 900 meter och där cyklingen sker på vägen utmed Rådasjön som har har lite biltrafik. Själva löpslingan tar runt 4 minuter och eftersom varje intervall innehåller två sådana blir det ca 8 minuters löpning och 6 minuters cykling ifall man räknar med att varje byte (löp-cykel och cykel-löp) tar ungefär 30 sekunder. Och det fiffiga är att när det har gått 15 minuter så kommer alla tillbaka till startpunkten för intervallen och får då sina 5 minuter välbehövlig vila.

På en timme hinns det med 6x900m löpning, 3x3400m cykling och 6 stycken byten. Är du riktigt stark löpare och cyklist så hinner du längre än så. Jag har provat att köra duathlonintervaller på egen hand men det blir inte samma sak som när man gör det i grupp. Intensiteten blir alltid högre i grupp och så är det klart roligare ifall man är fler. Kolla in kalendern på Mölndal Outdoors hemsida för att se när nästa tillfälle är. Kanske vi syns där.

Väl mött!
/magnus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.