Skip to content

När Jerker fick tröttheten att försvinna

Seg torsdag kväll. Barnen sover…äntligen…

Några tuffa träningspass, något för sena kvällar, ensam med barnen hela veckan har gjort att tröttheten och kanske latheten tagit överhand och vägrar släppa sitt grepp. Helt plötsligt känns soffan som ett alternativ till trainern eller löprundan på kvällen. Vadådå? Det är ju ändå Djurgården mot Brynäs på TV. Varför inte bara sitta och kolla lite?

Kvällspass på trainer Tar upp datorn i knät, surfar lite nyheter innan jag kolla in flödet på FB. Går in på en grupp som jag nyligen gått med i och i vilken testcykelträning är temat för gruppen. Ögnar igenom inläggen. Går tillbaka till ett inlägg där Jerker lagt upp en video där han del med sig av de sista sekunderna av sin sista intervall i dagens 4×4/4. Kollar kommentarerna och ser att det är flera som jag tränar med och tävlar emot som skrivit. Lite mer intresserat börjar jag läsa kommentarerna. Okej då, jag kollar väl in videon också.

Hmm, wow vad Jerker tar ut sig. Grym effekt. Helt plötsligt känns min trötthet avlägsen och energin kommer tillbaka. Fort i med en banan, snabbt ombyte och upp på trainern för ett drygt 30 minuter långt tabata-pass. Klockan har redan blivit halv elva på kvällen så något längre pass än så känner jag inte att jag hinner med. Egentligen borde jag ligga och sova. Fortfarande full med energi ökar jag watten på intervallerna. Passet blir stenhårt. Känner jag mig riktigt nöjd efteråt. Ytterligare ett träningspass avklarat. Men hur gick det här till egentligen? Jag var ju helt utslagen i soffan.

Jag har aldrig träffat Jerker men skänker honom en tacksam tanke som fick tröttheten att försvinna och soffpotatisen upp på cykeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.