Skip to content

GBG-Swimrun, en träningstävling för alla

gbg 5

Jag intalade mig precis innan Hanna klev in i bilen att det var en träningstävling och att jag skulle träna teknik och ta det lugnt, vi var påväg mot Gbg-swimrun. I bilen fnittrades det högljutt och jag kände mig lycklig. Hanna är en fantastisk simmare och egentligen en ultralöpare men som under året har levererat grymt snabba tider.

Gbg-swimrun

Gbg-swimrun anordnas runt Barnsjöarna i Lindome. Det är tre deltävlingar i sommar och alla körs på samma bana. ”Banan sträcker sig runt och i Södra och Norra Barnsjön. Banan är snitslad på land och uppstigningsplatser för simning är utmärkta och väl synliga. Banan körs två varv” (http://gbgswimrun.blogspot.se/)

Banan är totalt 5950m, 1350m simning och 4600m löpning.
Väl nere vid strandkanten kallpratades det friskt och alla var på ett strålande humör trots att vädret inte var sådär somrigt som vi alla hade önskat..
Jag och Hanna pratade taktik men blev ganska snart nedtystade av en äldre man som antydde att detta ”faktiskt bara var en träningstävling”. Vi blev tysta och jag påminde mig om att han hade helt rätt och att kroppen behövde ett återhämtningspass efter Kustjagaren.
Arrangören klev upp på ett bord och ropade högt ”Alla som ska tävla kommer hitåt”. Jag och Hanna tittade på varann, bakom oss hörde vi någon som skrattade till och upprymt utbrast ”Hörde jag tävling?!” Kände hur det rann av mig, åt helvete med återhämtningspass, träningstävling och teknik. Jag hörde också tävling! Vände mig till Hanna och hörde mig själv säga ”Du Hanna, vi går för vinst”. Hon svarade med en övertygande blick och ett brett leende.

Starten gick och efter dryga 100m spurt nådde vi vattnet, jag såg Hanna i ögonvrån under hela första simningen. Hon utstrålar fokus och kontroll. Kände mig lyckligt lottad över kroppen, vännen och det varma vattnet.

gbg-swimrun 2

Pulsen var skyhög redan under tredje löpningen men jag visste att kroppen skulle orka hålla nivån. Jag passerade en tjej, kom ikapp och gick om Oscar Rose. Som tursamt hann rädda mig från en felspringning, tack.

Under den sista löpningen (2000m) var jag helt ensam. Pressade upp pulsen lite till, drog av mig våtdräkten och fyllde lungorna med syre. Kroppen är fantastisk, jag spurtade i mål på 46:34. Vinst i damklassen och 6:a totalt.

gbg 6

Hanna knep tredje platsen på grymma 47:49. Tänk så roligt man kan ha en onsdagskväll för en hundring 😉

Det är en deltävling kvar, så häng på vet jag!
Må gott, //Emma Åhberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

crawlkurserbloggen
Assign a menu in the Left Menu options.